Hur påverkar coronaviruset vuxenutbildningen?

Här har vi sammanställt frågor och svar som handlar om hur coronaviruset covid-19 påverkar eller inte påverkar vuxenutbildningen i Kungsbacka kommun.

Vad innebär det att vuxenutbildningen har övergått till distansundervisning?

Svar: Vuxenutbildningen fortsätter sin undervisning, men den sker nu istället helt på distans. Man kan ansöka till kurser precis som tidigare och reception och expedition är öppet, se öppettider här. Även besök till studie- och yrkesvägledare bokas som vanligt.

Vad gäller för prövningar?

Svar: Ansökan om prövningar som inkommit före den 23 mars kommer att genomföras enligt plan på plats men i mycket små grupper. Anmälningar till prövning som inkommer från och med 24 mars kommer endast att erbjudas på distans. Är man orolig över detta kan man kontakta vår expedition för hjälp. I dagsläget kommer vi att behöva prioritera invånare i Kungsbacka kommun. Därför hänvisas invånare från andra kommuner i första hand till sin hemkommun.

Hur påverkas nationella prov inom vuxenutbildningen?

Svar: Inga nationella prov kommer att göras på plats. Skolverket avser att fatta beslut om att ställa in alla nationella prov under perioden från och med 30 mars och resten av våren, till och med den 30 juni. Beslutet gäller samtliga skolformer där nationella prov genomförs.

Hur får jag som elev svar på frågor som handlar om hur distansundervisningen genomförs?

Svar: Du som elev ska kontakta den skola du studerar hos. Det är de som kan informera om hur distansundervisningen går till.