Studie- och karriärvägledning

Du som känner dig osäker inför ditt studie- eller yrkesval är välkommen till Kompetenscentrums studie- och karriärvägledning. Här kan du träffa vägledare och få hjälp med din studieplan. Verksamheten bygger på att du själv är aktiv i planeringen av din framtid.

Under rådande omständigheter är studie- och yrkesvägledning endast tillgänglig via  telefon eller Teams. Alla tidigare planerade  vägledningssamtal på plats kommer bokas om till telefontid.

Vägledningen är avgiftsfri och öppen för alla. Vägledarna samtalar med dig om dina önskemål, intressen och kompetenser. Ni hittar gemensamt utbildningar eller arbetsområden där du kan trivas och utvecklas.

Hur är det att studera inom Vuxenutbildningen i Kungsbacka?

Under våren finns det möjlighet att få allmän information om studier som erbjuds inom Vuxenutbildningen i Kungsbacka kommun.

Du får lyssna till en studie- och karriärvägledare som berättar om;

  • Fristående kurser / yrkesutbildningar
  • Studier på distans eller flex
  • Ansökningsperioder
  • Webbansökan
  • Samtalsbokning
  • Studieplanering
  • Studieekonomi

I vanliga fall erbjuder vi fysiska informationstillfällen en torsdag i månaden på Komptenscentrum. Under rådande omständigheter är dessa tillfällen inställda men det går att komma i kontakt med oss telefon mail eller Teams/Skype. Länk till kontaktuppgifter hittar ni längre ner på denna sida.

Här finns vi

Studie- och karriärplaneringen finns på Kompetenscentrum. Södra Torggatan 16 (samma hus som Hemköp) i centrala Kungsbacka. 

Kontakt

Du kommer i kontakt med oss genom att boka ett möte, via telefon eller e-post.

Läs mer här

Välkommen!

Kontakta gärna

Kommunens kundcenter
Kungsbacka Direkt 
0300-83 40 00
info@kungsbacka.se