Två kvinnor

Vägledningssamtal

Du som känner dig osäker inför ditt studie- eller yrkesval är välkommen till Kompetenscentrums studie- och karriärvägledning. Du kommer i kontakt med oss genom att boka ett möte, via telefon eller e-post.

Läs mer här om hur du bokar ett möte

Karriärplanering

Vägledningen på Kompetenscentrum erbjuder avgiftsfri karriärvägledning. Där handlar det om dig, vad du kan erbjuda en framtida arbetsgivare och vad du vill få ut av arbetslivet. Samtalet utgår från dina värderingar, intressen och kompetenser. Tillsammans hittar arbetsområden där du kan trivas och kan utvecklas i ditt kommande arbete. Detta kan även vara till hjälp om du funderar på att börja studera.

Kartläggning

Har du kunskap och kompetens som du inte kan dra nytta av i arbetslivet eller i studier på grund av att du saknar formell dokumentation såsom betyg eller intyg? Då kan vägledningen hjälpa dig att göra en första kartläggning och se om det finns underlag för en validering. Under kartläggningen tittar vi exempelvis på kunskaper och kompetenser du kan ha skaffat dig genom arbete eller föreningsliv. 

Väljer du att göra en validering går vi på djupet med vilka kunskaper och färdigheter du har. Därefter jämförs dina kunskaper och kompetenser med de krav som ställs för att få ett gymnasiebetyg eller intyg. Målet är att du inte ska behöva studera det du redan kan och därmed förkorta din utbildningstid. 

Kontakta gärna

Kommunens kundcenter
Kungsbacka Direkt 
0300-83 40 00
info@kungsbacka.se