Hermods

Som ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag har Hermods utbildat mer än fyra miljoner människor sedan 1898 och utvecklat flexibla utbildningar inom alla utbildningsområden. Vårt flexibla upplägg som baseras på utbildningsplattformen Novo ger dig möjlighet att studera efter dina egna förutsättningar. Vi lägger fokus på dina individuella mål och dina starka sidor och hjälper dig skapa framgång i studier.

Vårt flexibla upplägg som baseras på utbildningsplattformen Novo ger dig möjlighet att studera efter dina egna förutsättningar. Vi lägger fokus på dina individuella mål och dina starka sidor och hjälper dig skapa framgång i studier.

Våra kurser och kurspaket

Hermods erbjuder ett heltäckande utbud av fristående kurser på gymnasial och grundläggande nivå. Hos oss får du välja bland över 200 olika kurser. I Kungsbacka erbjuder vi också ett flertal kurspaket inom områden Handel och administration och Vård och omsorg. Alla våra kurser och kurspaket är flexibelt upplagda.

Du som studerande har möjlighet att bestämma över din studietakt. Du som läser kurser kan välja mellan två olika studieformer, flex och distans. Kurspaket Vård och omsorg kan du enbart läsa på distans. Våra kurser eller kurspaket kan hjälpa dig skaffa behörighet för gymnasie- och högskolestudier, bredda din kompetens, omskola dig för ett nytt yrke eller höja dina betyg från gymnasiet.

Studieformer flex och distans

När du blir inskriven på en kurs får du en webblärare i Novo som ansvarar för din pedagogiska planering, rättning av dina uppgifter, bedömning och betygssättning av dina kunskaper. Om du väljer studieformen flex har du dessutom en handledare/lärare i skolan som hjälper dig med att skapa struktur i dina studier, följer din studieutveckling och stödjer dig i de frågor i kurser som upplevs svåra. Du träffar din handledare/lärare regelbundet varje vecka på bestämda tider eller efter behov. Det är valfritt att gå på handledningen.

 Förutom pedagogisk personal finns även våra studieledare på plats i skolan som stödjer dig med alla praktiska frågor kring utbildningen, svarar på dina frågor via e-post eller telefon och informerar dig om viktiga nyheter samt observerar dig på de moment i kursen som du måste ha koll på.

 Oavsett vilken studieform du har valt är du alltid välkommen till skolan om du vill studera i en lugn och anpassad miljö. Vi har datorer som du får låna när du är i skolan samt trevliga lokaler. Eftersom vi sitter i Kompetenscentrum finns det även flera öppna studiehallar samt elevkök.

Svenska för invandrare, SFI

Som SFI elev studerar du med hjälp av lärare i skolan och en webbkurs i Novo. Novo är vår digitala utbildningsplattform. I Novo övar du på svenska och gör dina uppgifter. I skolan har du lektioner med dina lärare, handledning och arbete i grupp, där du tränar att prata, skriva, höra och skriva tillsammans med dina studiekamrater.

Du har ett eget schema som är anpassat efter dina förutsättningar. Du och din lärare planerar schemat.

Mer information om SFI finns i bifogad fil.

Kurs- och litteraturlista

Vår kurs- och litteraturlista finner du här.

Lokaler

Du är välkommen till oss i våra lokaler på Södra Torggatan 16, plan 3 i Kungsbacka.

Öppettider

Måndag 08.30-16.30
Tisdag 08.30-20.00
Onsdag 08.30-16.30
Torsdag 08.30-20.00
Fredag 08.30-16.00

För mer information:

Du får gärna besöka vår hemsida www.hermods.se eller prata med oss på skolan.


Kontakta gärna:
Våra Studieledare:
010-14 21 171 (telefontid mån-fre 13-14)
Maila oss gärna, du får svar inom en arbetsdag:
studieledare.kungsbacka@hermods.se
Besökstid mån-tors 10-12