Foto: Jessica Nilsson Foto: Jessica Nilsson Foto: Jessica Nilsson

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar ungdomsgymnasiets utbildningsnivå, med samma kursplaner och betygskriterier. Däremot är utbildningen mer flexibelt upplagd och det krävs mer självstudier, jämfört med ungdomsgymnasiet.

Studera på dina villkor

Du väljer själv när och hur du vill studera och anpassar dina studier så att det passar dig. I Kungsbacka kan du välja mellan studieformerna flex och distans. Det finns även möjlighet att validera tidigare kunskaper eller göra en prövning. Tala gärna med en studie- och karriärvägledare om du känner dig osäker.

Behörighet

Du är behörig att delta i gymnasial vuxenutbildning från och med den 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har en gymnasieexamen eller ett studiebevis från gymnasiet.  

Ansökan

Våra gymnasiala kurser och yrkesutbildningar söker du via webbansökan. När du hittat den utbildning du vill söka finns det en knapp som heter "Till Ansökan" som för dig till webbansökan. Direktlänk till webbansökan

Gymnasiepoäng

Varje kurs ger ett visst antal gymnasiepoäng som visar utbildningens omfattning. 20 poäng motsvarar en veckas studier på heltid.

Betyg

På gymnasial nivå ges betygen A, B, C, D, E och F. 

Gymnasieexamen

I Kungsbacka kan du ta ut följande gymnasieexamina: Ekonomi-, Estetiska-, Handels och administrations-, Humanistiska-,  Naturvetenskaps, Samhällsvetenskaps-, Teknik- och Vård och omsorgsprogrammet. 

Tag gärna hjälp av våra studie- och karriärvägledare när du planerar en gymnasieexamen. Här är en länk till deras öppettider

 

Kontakta gärna

Kommunens kundcenter
Kungsbacka Direkt 
0300-83 40 00
info@kungsbacka.se